Stress zit niet alleen maar ‘tussen je oren’. Het is een spanning die fysiek wordt opgeslagen in je lichaam.Deze druk heeft een behoorlijke uitwerking op je zenuwstelsel. Een ongeluk bijvoorbeeld veroorzaakt mechanische stress in de vorm van een wiplash of rugpijn. Zit je de hele dag achter de computer dan kan bv. RSI, een geleidelijke vorm van bodystress ontstaan.

Andere vormen van stress zijn emotionele stress. Wat vaak geldzorgen, angst voor de toekomst, werk onzekerheid of familie ruzies betreft. Onze gedachten hebben een sterke invloed op ons lichaam. En wanneer aanhoudende mentale spanning door bezorgdheid, neerslachtigheid of wrok spanningen in spieren energetisch vast zet, stagneert je levensenergie.

Om deze ‘rotsblokken’ uit jouw rivier op te ruimen is het belangrijk keuzes te gaan maken. Mijn eigen ervaring is dat stress mij psychisch heeft uitgeput. Ik was chronische vermoeid. En ervaarde onrust en zenuwachtigheid zonder aanleiding. Waardoor ik in een depressieve cirkel terecht kwam. Loslaat- coaching, grenzen aangeven en inzichten uit het medicijnwiel heeft mij kracht gegeven.

Stress voorkomen is het beste door te luisteren naar signalen die je lichaam al aangeeft. Zoals slecht slapen, piekeren, stijfheid, pijnklachten, hoge ademhaling en oververmoeidheid. Ook chemische stress door het gebruik van chemicaliën en stoffen hebben fysieke gevolgen, herkenbaar aan geregeld hoofdpijn of misselijk zijn. Heftige stressreacties kunnen veroorzaakt worden door conserveringsmiddelen in voeding, insecticiden op fruit, of de geur van lak, lijm, parfum of luchtverfrisser. Twijfelt u hieraan, dan kan ik een test doen met de biotensor.

Leer omgaan met de gevolgen van chronische stress, angst of burn-out.              Reset je overtuigingen en werk aan een positief zelfbeeld, zodat je weer kan ontspannen en genieten. Veelal zit de angst voor verlies van werk of geliefde achter keuzestress en andere stressoren. Is het tijd voor jou, je hart, hoofd en lijf weer op 1 lijn te krijgen, vraag dan een gratis intake gesprek aan. En ik leg je uit hoe mijn MunayQi programma op maat en anti-stress methodes jou kunnen helpen.

Stress maakt ons prikkelbaar. Wanneer spanning te lang aanhoudt en jij je niet kan ontladen, dan wordt jouw energie koepel erg groot. Ervaar je de omgeving als teveel en mensen irritant? Dan is er een grote kans dat jouw (koepelbom) barst!

Ben jij iemand die gevoelens verbergt? Voor de goede, lieve vrede je niet uitspreekt? Het eigenlijk allemaal teveel is, maar geen hulp vraagt?

Besef dat stress het lichaam in schiet en bijbehorende hoofdpijn-, paniek- of rugpijn klachten geeft. En vergis je niet. Negatieve gevoelens en overtuigingen beïnvloedden je genen. Dit betekent; beperkende gedachten maken je ziek!

Heb jij zorgen? Kom je niet in actie? Voel je je niet verbonden met anderen of jezelf? Wacht het niet af, maar verminder je stress nu via stress counseling en coaching. Leer omgaan met stress.

Want wat gebeurt er als je door blijft rennen als een chaotische stresskip?

  • Je bent onaardig tegen je gezin.
  • Je bent de hele dag chagrijnig , waardoor vrienden je gaan vermijden.
  • Je bent zo moe, dat burn-out op de loer ligt.

Met alle gevolgen van dien:

  • Je lacht niet meer. Raakt somber of depressief.
  • Financieel blijf je in dezelfde modderpoel spartelen.
  • De jaren gaan voorbij zonder mooie herinneringen.
  • Geen tijd voor ontspanning. Je ervaart alles als druk.
  • Als lijf en leden niet meer geniet, raak je ziek.

Vind jij het ook niet zonde, als je leven aan je voorbij gaat?

Leave A Comment

Call Now Button
Chat openen
Waar kan ik je mee helpen?