Krachtige
Medicijnwiel heling

Krachtige
Medicijnwiel heling

Krachtige
Medicijnwiel heling

Het Medicijnwiel en Edelstenen

Welkom bij MunayQi healing. In mijn praktijk werk ik met het Medicijnwiel en edelstenen. Het Medicijnwiel vormt een krachtplek in de vorm van een cirkel die de kosmos representeert. Wanneer het wiel gevuld is met 36 edelstenen, fungeert het als een medicijn dat heling, kennis en verbondenheid biedt aan diegene die in de cirkel staat en aan de aarde zelf.

Het plaatsnemen op het Medicijnwiel heeft een diepgaand effect, waarbij je niet alleen je eigen wonden, trauma’s, beperkende overtuigingen en angsten heelt, maar ook onderliggende culturele denkwijzen en je DNA beïnvloedt. 

Het blijkt dat het DNA/RNA in onze cellen een verbinding vormt tussen de verschillende dimensies: fysiek, etherisch, mentaal en spiritueel. Het DNA functioneert als een kristal met een perfecte geometrie, zoals Dr. Emoto heeft laten zien in zijn vergelijking met waterkristallen.

Positieve energie van edelstenen, meditatie of het uitspreken van positieve gebeden is nodig om het DNA, ons welzijn en onze gezondheid te verbeteren. Wanneer gedachten en emoties afgestemd zijn op liefde, ontstaat er een helende, harmonische energie die de energie van ons hart verbindt met ons DNA en zo door herprogrammering ons immuunsysteem beïnvloedt. Door transformatie geven we niet langer dezelfde klachten door aan de volgende generatie.

Het medicijnwiel; cirkel van kennis

Het Medicijnwiel is een cirkel van kennis, waarbij de twaalf of zestien stenen in de buitenste cirkel de kringloop van ons leven symboliseren. De middelste steen staat voor onze essentie, onze ziel, geest of spirit. De zeven edelstenen daaromheen vertegenwoordigen onze manier van beschermen, grenzen stellen, moed, creativiteit en vitaliteit. Ook de windrichtingen hebben een betekenis. Edelstenen worden geplaatst in de windrichting van het Oosten om ons iets te vertellen over een nieuw begin en onze manier van handelen daarin. Het Zuiden staat voor ons primitieve brein, onze angsten en lichamelijke klachten. De spaak van het Westen staat voor zelfkennis, onze manier van ideeën bedenken en ontwikkelen. En het Noorden is de windrichting van de spirits, waarbij we vertrouwen hebben in gidsen en helpers en ons overgeven aan het Nu. Dit spirituele kompas helpt ons bewust te worden van onze huidige emoties en erop te reflecteren. Tijdens een sessie wissel ik edelstenen om voor degene die op dat moment nodig zijn. Edelstenen zijn zeldzame minerale gesteenten in allerlei kleuren, die diverse uitwerkingen hebben op het mentale en etherische niveau qua trillingsfrequentie. Hun werking kan gebaseerd zijn op dicht- en helderheid. Zo genezen heldere stenen zoals bergkristallen, verbinden ze ons met het hogere en helpen ze ons situaties duidelijker in te zien door reiniging en versterking van onze aura.

Alles begint bij balans

jacqueline munayQi himani inner outer strenght

Balans ontstaat wanneer de elementen lucht, vuur, water en aarde in evenwicht zijn. Deze elementen vertegenwoordigen verschillende aspecten van onszelf en spelen een cruciale rol in ons welzijn. Het begrijpen en cultiveren van deze balans is essentieel voor een vervullend leven.

  • Vuur is de bron van passie, het agni (spijsverteringsvuur) dat ons voedt. Het vertegenwoordigt onze instincten en emoties. Wanneer het vuur in ons brandt, voelen we een diepe innerlijke drive en levendigheid. Het stelt ons in staat om onze passies te volgen en ons leven met energie en enthousiasme te leiden.
  • Lucht stroomt door ons hele lichaam en geest. Het brengt beweging, helderheid en communicatie. Lucht voedt onze gedachten en ideeën en helpt ons om nieuwe perspectieven te zien. Wanneer de lucht in balans is, ervaren we mentale helderheid, creativiteit en een gevoel van vrijheid.
  • Aarde houdt ons gegrond en stabiel. Het heeft een aantrekkingskracht die ons verbindt met de fysieke wereld. Aarde helpt ons om onze dromen en ideeën vorm te geven en ze in de praktijk te brengen. Een stevige basis in de aarde stelt ons in staat om met vertrouwen en stabiliteit door het leven te gaan.
  • Water is de innerlijke drijfkracht die ons motiveert en voortstuwt. Het vertegenwoordigt ons gevoel van emotie en intuïtie. Water helpt ons om weloverwogen beslissingen te nemen en op een gebalanceerde manier te handelen. Het zorgt ervoor dat we in contact blijven met onze diepste verlangens en behoeften.
jacqueline munayQi himani inner outer strenght

Krachtige medicijnwiel heling brengt balans in o.a.
Burn-out
Lichamelijke klachten

Niet straks, maar Leef Nu!

Alles om ons heen is een spiegel van wat er in ons leeft. Als we vastzitten ( je hebt een hobbel in je wiel), ervaren we moeilijkheden en ongezondheid. Jij bent het wiel, de drager van oneindige energie, ook al voel je dat misschien nu niet zo. Soms vergeten we dat we allemaal verbonden zijn met de universele bron, net als dieren, planten en mineralen.

Het medicijnwiel biedt ons richting en balans in de vier windrichtingen. Samen met onze spirits kijken we naar de diepere innerlijke oorzaken van jouw situatie. Door middel van edelstenen kunnen we lichaam, geest en ziel resetten. Meestal zijn er 3 sessies nodig om tot een diepere heling te komen.

Wil jij ook vanuit je hart leven? Wil je voldoende energie hebben om alles uit het leven te halen? Ik wel! En ik weet hoe. Nee, ik bied geen zoveelste therapie of een ontspannende massage met tijdelijk effect. Hoewel deze zeker ondersteunend kunnen zijn, is het transformatietraject dat ik aanbied gericht op resultaten op fysiek, emotioneel en zielsniveau.

Als je bereid bent om actief aan je innerlijke oorzaken te werken, is het transformatietraject iets voor jou. Binnen een aantal weken kan een lichter leven zichtbaar worden en kun je een fijnere omgeving ervaren. Neem een kijkje op mijn website voor meer informatie over het transformatietraject en hoe het jou kan helpen bij het bereiken van een diepgaande transformatie.

Kies vandaag nog voor een leven in balans en vervulling. Je verdient het om vanuit je hart te leven en het maximale uit jezelf te halen.

Al sinds 8000 voor Christus wordt bergkristal ingezet ter bescherming tegen ziekten, ongevallen en huidklachten, omdat het bestaat uit siliciumdioxide, hetzelfde materiaal waarvan ons haar, botten, tanden en nagels gemaakt zijn. Je kunt bergkristal combineren met rozenkwarts en amethist als een gouden driehoek voor eensgezindheid, balans en zuivering in een ruimte. Stenen met een warme, aardse kleur zoals geel, oranje of roodbruin hebben vaak een stimulerend en grondend effect. Deze kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn als je veel in je hoofd zit en je zorgen maakt. Draag de steen dan bij je in je broekzak of aan een ketting. Om stevig met beide benen op de grond te staan, kun je denken aan rode Jaspis. Het vermindert angsten en geeft kracht. Groene Jaspis zet ideeën om in actie en maakt je weerbaar en assertief als een Krijgergodin. Zwarte toermalijn biedt bescherming tegen negatieve energie van anderen en vermindert pijnklachten.

Als je wat grotere edelstenen hebt, kun je ze gebruiken als decoratieve woonaccessoires voor harmonie en rust in huis. Een rozenkwarts bijvoorbeeld staat erom bekend vriendschappelijke en liefdevolle relaties aan te trekken en creëert empathie, creativiteit en liefdevolle vriendelijkheid in huis. Tijdens meditatie kun je ook profiteren van het krachtige energetische veld dat de stenen uitstralen. Een tip is om intuïtief edelstenen naar keuze op een geometrische vorm te leggen, bijvoorbeeld als creatieve decoratie in je huis. Bekende vormen zijn de Flower of Life, het raamwerk van het universum, en de Seed of Life, de zeven cirkels van oneindige mogelijkheden. Leg je grootste edelsteen (die past bij je verlangen) als focuspunt neer en plaats de rest er op gevoel omheen. Maak in gedachten contact met het symbool en de stenen, en laat de energie door je heen stromen. Edelstenen zijn dus bijzondere bundels van energie die elk op hun eigen golflengte je intenties, manifestaties en creaties kracht bijzetten.

Houd er rekening mee dat kristallen negatieve energie uit hun omgeving opnemen en dat ze af en toe gereinigd dienen te worden. Ruimtes en edelstenen kunnen gereinigd worden met behulp van salie reinigingswierook, kaarslicht of palo santo (heilig hout). Op mijn altaar heb ik ook een Abalone schelp met kleine stukjes bergkristal en hematiet, die energieën van andere edelstenen absorbeert. Seleniet is ook een spirituele en zelfreinigende steen waar je andere stenen tegenaan kunt leggen.

Het is prima om een stoffer of licht vochtige doek te gebruiken voor het reinigen van bergkristal, amethist, tijgeroog, jade, rozenkwarts of agaat. Echter, het is niet goed om deze stenen met water af te spoelen, vooral niet voor edelsteensoorten die eindigen op -iet (zoals magnetiet en seleniet). Hetzelfde geldt voor lapis lazuli, turkoois en celestien. Het zou zonde zijn als deze stenen breken of hun kleur en glans verliezen. Een edelsteen kan zichzelf ook opladen in het volle maanlicht en in de aarde.

Als je geïnteresseerd bent in de helende kracht van het medicijnwiel en edelstenen, nodig ik je uit om een sessie in mijn MunayQi-praktijk te ervaren. Samen kunnen we werken aan het genezen van wonden, trauma’s, beperkende overtuigingen en angsten, en kunnen we ook onderliggend cultureel gedachtegoed en energetische DNA-verbindingen uit vorige levens aanpakken. Het medicijnwiel en de edelstenen zullen ons begeleiden op deze reis van heling, kennis en verbondenheid met onszelf, de aarde en het universum. Neem plaats op het medicijnwiel en ontdek de transformerende kracht van deze eeuwenoude praktijk.

Neem vandaag nog contact met mij op om een afspraak te maken en de helende reis te beginnen. Samen kunnen we de energie van het medicijnwiel en de magie van edelstenen ontdekken en ervaren.

Welkom bij MunayQi-praktijk, waar heling en transformatie samenkomen in de cirkel van het medicijnwiel.

Waar kan ik je mee helpen?
Call Now Button