Is geluk een kans uit de loterij?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Is geluk een kans uit de loterij is een interessante vraag. Je hebt misschien al heel wat boeken gelezen, cursussen gevolgd en aan jezelf gewerkt. En toch ervaar je nog een ronddraaiende energiebal in je binnenste. Een intern conflict. Als je dit ziet als een programmeerfout, dan kan je die ook herstellen. Zoek geluk alstublieft niet extern in een relatie, in de slanke lijn of in spullen. En stel anderen niet verantwoordelijk voor jouw geluk. Uiteindelijk geeft dit frustratie en teleurstellingen, want je bent jezelf niet. Je leunt dan op de energie van een ander, omdat jij de kwaliteit zoals zelfvertrouwen, moed, veerkracht eventjes kwijt bent op dit moment.

Een gelukkig gevoel is voor mij een staat van welzijn.

Geluk afdwingen

Deze staat bereik je als je minder lijdt en langduriger plezier en betekenis in het leven ervaart. Hoe bereik je dat? Ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling hierin een ‘ongoing proces’ is. Je groeit als mens juist van de minder leuke levenservaringen. Want het is namelijk niet een kwestie van geluk afdwingen, maar hoe je met ups-and-downs omgaat. Dit doe je door stap voor stap te werken aan het laten opbloeien van jouw potentieel. En dit lukt als je ballast leert loslaten waardoor er innerlijk meer ruimte ontstaat. Ruimte om positieve gedachten weer terug te halen.

Waarschijnlijk als jij veel voorspoed op je pad krijgt, spreek jij over ‘geluk hebben’. Als jij je gelukkig voelt dan ben je tevreden en verheug jij je op momenten waar je van kan genieten. Dit zijn de twee soorten geluk waarover het Van Dale woordenboek schrijft.

ge·luk (het; o) 1. gunstige loop van omstandigheden; = voorspoed: hij heeft altijd geluk boft altijd; van geluk mogen spreken veel geluk hebben; op goed geluk op de gok 2. aangenaam gevoel van iem. die zich verheugt.

Dikke van Dale

Ik begrijp hieruit dat geluk vluchtige momenten kunnen zijn die je voelt. Alsof geluk een kans uit de loterij is. Maar ik geloof dat je eraan kan werken. En het MunayQi Levenswiel kan je hierbij helpen. Vraag hier direct het levenswiel aan.

Werken aan geluksmomentjes

Stel je een mooie ronde paarse taart voor die opgedeeld is in belangrijke thema’s uit jouw leven.  Het ene stukje taart is in perfecte staat en een mooi geheel en een ander stukje taart is voor de helft afgebrokkeld. Om dit stukje taart weer in goede conditie te krijgen is er werk aan de winkel. Het MunayQi levenswiel is dus een taartdiagram. Een diagram opgedeeld in 11 stukjes die je in kan kleuren van 0 tot 10. Net als op je rapport geef je deze onderwerpen een cijfer. Zo zorg je ervoor geluk een kans uit de loterij is die jij gaat winnen. Welk thema is al een 10? En welke nog niet? Zo krijg je inzicht in de diverse levensthema’s waar nog verbetering mag zijn zoals je:

  • gezondheid
  • financiën
  • zelfvertrouwen
  • liefdesleven
  • persoonlijke ontwikkeling
  • familieverbindingen.

Patronen doorbreken en je programma’s herschrijven kost tijd. Gun jezelf dus wel wat zelfcompassie, overgave en vertrouwen. Als jij leeft in het moment en aan je basisbehoeften, zoals onderdak en voeding zijn voldaan, dan heb je niet heel veel meer nodig zou je denken. Maar juist de kleine dingen maken het verschil in de ervaring geluk of ongeluk.

Vergeet niet te genieten

Veel is voor ons in een rijk land vanzelfsprekend. Toch is een warme douche heerlijk na sport of werk. Wandelen in een naar dennen geurend bos is fijn voor de zintuigen. Of dansen op je favoriete muziek stemt direct vrolijk en verhoogt je energiefrequentie. Dit geldt in ieder geval voor mij. Sta stil bij jouw geluksmomentjes en vergeet niet te genieten onderweg. Vind je het prettiger om te luisteren naar; ‘is geluk een kans uit de loterij?’ dan kan dat op mijn podcast ‘Create your happy future’.

Onderzoek naar is geluk een kans

Uit onderzoek is gebleken dat je omringen met positieve mensen een stimulans kan zijn voor meer energie. Ook al is het wel de bedoeling dat je krachtig en zelfverzekerd in je eentje kan zijn, toch wil je nog geregeld waardering en erkenning ontvangen van je omgeving om je geliefd te voelen. Omdat je je hiermee afhankelijk maakt van een ander om aan deze waardering en erkenning te voldoen, verzwak je in je energie.

Toch gebeurt het veel, dat wanneer je relatie voorbij is en al snel weer een vervanger over de vloer komt. We geven de voorkeur eraan alles bij hetzelfde te houden. Meestal door een innerlijk gemis.  Jouw belemmerende gevoelens en gedachten onderzoeken is dan stap 1.  Het is niet de bedoeling dat je zoekt naar liefde of geluk buiten jezelf. Want vluchten werkt niet. De verborgen angst die zich onder eenzaamheid bevind en de ‘zo hoort het gedachtes’ mag je loslaten. Meer info hoe je angsten los kunt laten lees je in mijn blog https://munayqi.nl/angsten/

Het begint allemaal met inzicht in jezelf.

Begrijp de invloed van je denken op geluk

Met behulp van mijn MunayQi Innerlijke kracht-strategieën hoop ik dat je de invloed van je denken en de kracht van energie beter gaat begrijpen zodat je het geluk gaat (her)vinden in jezelf. Je bent natuurlijk altijd welkom voor een vrijblijvend coach gesprek en bespreking of het Reset your Mind & Soul traject jou hierbij kan helpen. Vrij worden van de vele eisen die wij stellen aan dit leven en van de labels die wij plakken is best moeilijk. Omdat ons denken een naam geeft aan een gevoel. Zoals bijvoorbeeld eenzaamheid. Het gevolg van het benoemen versterkt dit gevoel en zo blijft het altijd voortbestaan. En deze stress in lichaam en geest geeft uiteindelijk klachten. 

Dit is dus je ballast die zich via je onderbewuste laat zien onder andere in de 8 symptomen:

• Schaamte • Schuld  • Apathie • Angst • Verdriet • Verlangen • Woede • Trots. 

Is geluk een kans naar meer innerlijke rust ?

De beelden en symbolen van deze symptomen los laten kan meer innerlijke rust geven.  En hiervoor moeten we weer de werking van het brein begrijpen, zodat je inzicht krijgt in deze 8 symptomen. En persoonlijk kan groeien naar toch actie ondernemen, meer zelfvertrouwen en controle over je eigen leven. Blijf dus luisteren naar mijn podcasts voor het werken aan je balans. Ook kan ik je helpen naar ontspanning via heerlijke therapeutische massages en Aveda gezichtsbehandelingen.

Neem de regie over je leven en maak je dromen waar.
Klik op de gele knop en bestel gelijk mijn nieuwe boek!

Share deze blog

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Jacqueline Brandes

Jacqueline Brandes

Jacqueline-Alexandra Brandes is natuurgeneeskundig transformatie therapeut. Al 23 jaar coacht ze mensen naar meer zelfvertrouwen, welzijn en geluk door het hervinden van die glimlach in de spiegel. Daarnaast is ze oprichter van de InnerOuterStrength-Academy en eigenaar van praktijk MunayQi, wat betekent: word je beste jij, in liefde vanuit je hart.

Lees verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button