Heilig plantmedicijn

Heilig plantmedicijn

Heilig
plantmedicijn

Welkom bij de uitleg over het heilig plant medicijn

Het is geen drugs en geen (bad) trip. Vergelijk het dan ook niet met drugs. Het is een bijzonder natuurlijk en heilig plantmedicijn. Gemaakt van een zeer bijzondere alchemie van planten, door een alchemist.

Ervaringen

Meer over ervaringen en het verschil kan je terug zien bij het programma Lauren, toe ze op Ibiza was of kijk op Netflix de documentaire The Mind, daar gaat ook 1 aflevering over Ayahuasca, dmt, lsd etc.

Cacao bliss lichamelijke ervaringen kunnen zijn: benauwd gevoel, buikpijn, fysieke spanning in het lijf door onrust en angstgevoelens, temperatuur verhoging, snellere hartslag, maar natuurlijk ook ontspanning.

De reis is controleerbaar. Wanneer je je ogen open doet ben je bij. Wel zijn er contra-indicaties en vraag ik je eerlijk de vragenlijst in te vullen.

​Contra-indicaties:

De contra-indicaties voor inname heilig plantmedicijn:

 • Hoge bloeddruk
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Hartproblemen 
 • Gebruik van medicatie met contra-indicatie met een natuurlijke MAO-remmer zoals: SSRI’s, anti-depressiva, en/of slaapmedicatie.

Indien je medicatie gebruikt; vraag dan altijd bij de huisarts of apotheek om advies.

Wat beleef je tijdens een MunayQi choco voyage?

De truffels oftewel psychedelica verruimen je geest. Tijdens een reis verhelderen je zintuigen. Het is mogelijk dat je kleuren of beweging ziet. Misschien ontvang je en boodschap in beelden of woorden. Je gaat anders nadenken over situaties. Er vindt heling plaats, wat voelbaar kan zijn door pijnlijke, verdrietige emoties of juist diepe liefdesgevoelens.  Het effect is voor iedereen anders en duurt bij MunayQi 3 a 4 uur uur.

​Op www.drugsinfo.nl kan je meer wetenschappelijke onderzoeken terugvinden naar heilige plantmedicijnen bij depressie, burn-out en vastzitten in patronen.

 

Choco Voyage vs Ayahuasca

Choco Voyage is een zachter medicijn dan Ayahuasca. Ook wel choco cacao bliss genoemd vanwege het gelukzalige effect.

Caapi plant

De Caapi plant is wel verwerkt in de chocolaatjes, waardoor de spirit van moeder Ayahuasca aanwezig is. Zij helpt je om in het hier en nu te zijn. De resultaten zijn vergelijkbaar met Ayahuasca. Maar het is niet gebruikelijk om ziek te worden of over te geven. De inname is vriendelijker en lekkerder.

Caapi is een natuurproduct uit Zuid-Amerika. Het is een liaan dat de neurotransmitters; (zoals serotonine, noradrenaline en dopamine) verhoogt in je hersenen. De monoamine oxidase remmer (MAO-Remmer), remt de afbraak van deze monoaminerge neurotransmitters, waardoor je ‘lekker in je vel’ stoffen meer aanwezig zijn. 

Rauwe cacao

De chocolaatjes zijn gemaakt met de hoogste kwaliteit rauwe Cacao uit de jungle die verbonden is met de spirits van de Inca’s. Cacao wordt ook wel ‘Het geschenk van God’ benoemd. De Cacao heeft als functie om je met jouw hart te verbinden.

De energie van de Caapi plant en het ingrediënt psilocybine opent jouw psyche om daar heling, wijsheid en inzichten op te doen.

Liefde in je hart vergroot

De Cacao doet samen met de blend van 20 verschillende kruiden jouw hart open. Op een liefdevolle manier mag je ervaren wat jij hebt te ontdekken of te helen.

“Onze overlevingsmodus leren loslaten in lichaam en geest, helpt je zien waar het werkelijk omdraait”.

De innerlijke reis met cacao bliss chocolaatjes is dus niet hetzelfde als een Ayahuasca thee ceremonie. Hier wordt vooraf een MAO remmer ingenomen.

MAO (MonoAmine Oxidase) breekt groep eiwitten af, waaronder serotonine en DMT. Maar DMT is het psychedelicum (met affiniteit voor 5HT-2A receptor) nodig voor een Ayahuasca effect. Dit is nu verboden.

In chocobliss zit dan ook geen DMT

Psylocybine

Naast ruwe ceremoniële cacao, kruiden/specerijen, Caapi, zit er beetje psilocybine van de magic truffel in; wat een licht stimulerend en bewustzijns veranderend effect op het centrale zenuwstelsel geeft. Het is een stof die in het brein het effect van serotonine (een neurotransmitter) imiteert of verhoogt. (een SSRI oftewel serotonineheropnameremmers blokkeert dit effect)

Psilocybine geeft een veel minder sterke spirituele en fysiologisch reiniging dan DTM. Dus je hoeft veel minder vaak over te geven of naar de wc. Want DTM geeft een sterk visuele hallucinogene ervaring. De MunayQi choco voyage is dus meestal een rustige, diepe reis, zonder lichamelijk ongemak.

Legaal

P.s: truffels met psilocybine zijn legaal in Nederland. Dus ontspan 🙂 Zo ook Caapi is wel toegestaan als los bestandsdeel en kan daarom nog steeds gebruikt worden in Nederland.

Cacao Bliss is een mooi alternatief voor als Ayuashka je te heftig lijkt. 

Positieve effecten heilig plantmedicijn onderzocht

Ethisch uitgevoerd klinisch onderzoek toont aan dat psilocybine positieve gezondheidseffecten kan hebben op hoofdpijn, depressie, angsten en verslaving. In combinatie met SSRI medicatie wordt het afgeraden.

De Amygdala in de hersenen speelt een rol bij angst voor reële gebeurtenissen en de bed nucleus speelt een rol bij imaginaire angsten en fobieën. In de Amygdala leidt een verhoging van serotonine tot minder angstreacties. De bijwerking van het gebruik van een antidepressiva lijkt op de korte termijn in de bed nucleus angst doen toenemen.  (Kozisc, T, Onderzoek Radboud UMC)

Weetje

Serotonine heeft stimulerend effect op je stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie en pijnprikkels.  Serotonine wordt voor 90% in je darmen en voor 10% in je hersenen aangemaakt.

Tips om je geluksgevoel op peil te houden

 • Verlaag je stress en cortisolniveau
 • Slik magnesium citraat en biglycinaat en B vitamines voor geestelijke balans en  opname vitamines
 • Wees lief voor jezelf. Eet gezond en voldoende.
 • Vermijd alcohol en drugs zoals xtc.

Algemene adviezen

Rood vlees, vette vis, melk en eieren, bananen, pinda’s in de dop,  chia zaden, lijnzaad, walnoten, geelwortel (kurkuma), pure cacao.

Wandel geregeld buiten. Ook zonder zonlicht doe je vit D en energie op.

2 weken voor de ceremonie:

 • Creëer rust. Wandel. Ontspan.
 • Mediteer dagelijks.
 • Stop met varkensvlees.
 • Geen hard drugs en vermijd alcohol.

 

Een week van te voren voorbereiding:

 • Eet zoveel mogelijk plantaardig
 • Word bewust van wat je mag loslaten
 • Vermijd kruidig, zoute voeding en suikers
 • Vermijd alcohol en koffie

 

Twee dagen voor de ceremonie:

 • Geen seksuele activiteiten. Werk aan rust en reinheid.
 • Vermijd koffie, zuivel, kaassoorten, zure, zware voeding
 • Vermijd cafeïne zoals energydrinks, guarana, cola, koffie)
 • Vermijd neussprays (Vicks Sinex, Prevalin, Otrivin)

 

Bij interesse ceremonie whatsapp je email naar 06 508 69750 en ontvang via email de intake, vragenlijst en handleiding.

Tot snel. Liefs Jacqueline

Luister ook mijn PODCAST

Waar kan ik je mee helpen?
Call Now Button